Regulament eveniment

Capitolul 1.  Organizare

Competitia “TRANSFIER″, este organizata de catre Federatia Romana de Triatlon si are drept scop promovarea triatlonului ca sport de masa si promovarea zonei TRANSFAGARASAN – VIDRARU.

Prin inscrierea si participarea la TRANSFIER, concurentii sunt de acord cu respectarea termenilor si conditiilor prezentului regulament.

Regulamentul este intocmit si este facut public conform legislatiei romanesti, si este disponibil pe site-ul transfier.nostressevents.ro , precum si la locul de desfasurare al competitiei

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica durata concursului, lungimea traseului (inot,ciclism, alergare) si regulile concursului, daca se acestea sunt necesare pentru buna desfasurarea a competitiei „TRANSFIER“.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a interzice participarea anumitor persoane la concurs, in cazul in care acestea sunt suspecte de lipsa de fair-play, sau nu sunt apte din punct de vedere fizic/psihic sa faca fata competitiei, sau prezinta orice pericol pentru ceilalti concurenti sau pentru desfasurarea competitiei „TRANSFIER“.

Prin participarea la aceasta competitie, concurentii trebuie sa semneze declaratia pe proprie raspundere care are poate fi descarcata de aici:

Declaratie Proprie Raspundere

CAPITOLUL 2. Data si locul desfasurari „TRANSFIER“

Competitia va avea loc în ziua de sâmbata, 7 septembrie 2019, începând cu ora 07:00 (deschiderea tranzitiei), pe Transfagarasan intre Barajul Vidraru si tunelul dinainte de Balea lac.

Startul competitiei va fi la ora 09.00, din dreptul hotelului Valea cu Pesti, iar zona de finish va fi amplasata la baza statuii Prometeu, deasupra barajului Vidraru.

Kitul de participare poate fi ridicat in data de 6 septembrie 2019 intre orele 16:00-21:00, de la Hotel Valea cu Pesti.

Festivitatea de premiere va incepe la ora 18:30 in data de 7 septembrie in zona de Finish.

Programul oficial al competitiei se gaseste pe site-ul: transfier.nostressevents.ro

CAPITOLUL 3. REGULAMENT PARTICIPARE SI CONCURS

3.1. Participantii si probele concursului

Vârsta minima de participare este 18 ani. La data desfasurarii competitiei concurentul trebuie sa aiba varsta de 18 ani implinita.

Participantii la aceasta competitie se pot înscrie la una dintre cursele individuale sau la cele de stafeta.

  1. TRANSFIER 70.3 (1900 m inot, 90 km bicicleta, 21 km alergare)
  2. King of Transfagarasan (45 km bicicleta)

O stafeta poate avea intre 2 si 3 membri. Un concurent care participa la proba individuala poate face parte dintr-o singura stafeta si poate face doar proba de inot sau inot si ciclism.

3.2 Traseul

Concurentii trebuie sa parcurga in intregime traseul asa cum este el descris in sectiunea traseu si pe site-ul transfier.nostressevents.ro, orice “taiere” sau “scurtare” aduce descalificarea concurentului;

Participantii sunt obligati sa respecte toate indicatiile primite de la organizatori sau de la voluntari pe tot parcursul desfasurarii competitiei, precum si a regulilor de circulatie care se impun pe drumurile pe care le intersecteaza in traseul lor.

Cipul de cronometrare se va purta obligatoriu pe tot parcursul cursei, la glezna. La STAFETA, cipul de cronometrare se va preda catre urmatorul coechipier.

Participantii sunt raspunzatori de predarea cipului de concurs la finalul competitiei, in aceeasi stare in care l-au primit.

3.2.1 Inot

Proba de înot se va desfasura în lacul Vidraru, cu startul din apa, in fata hotelului Valea cu Pesti. Startul pentru stafete este comun cu startul la individual.

Traseul de înot va fi în forma unui triunghi, distanta totala 1900m.

Costumul de neopren este obligatoriu.

Daca apa are o temperatura sub 12 grade proba de inot va fi anulata; daca apa are o temperatura sub 13 grade dar mai mult de 12 proba de inot va fi scurtat la 750 m, respectiv daca va sub 14 grade dar peste 13 grade proba de inot va fi scurtat la 1500 m.

În cazul anularii probei de înot aceasta poate fi înlocuita cu o noua proba de alergare de distanta de 10km. În cazul stafetelor, aceasta poate fi parcursa de înotator, ciclist sau de alergator la alegere.

3.2.2 Ciclism

Pe traseul probei de ciclism traficul rutier este închis complet.

!! ATENTIE: chiar daca traficul este inschis, exista posibilitatea ca unele masini sa intre pe traseu iesind din curtile pensiunilor, hotelurilor, restaurantelor, etc din zona. Pentru a evita accidentele, se va circula doar pe partea dreapta a drumului si se vor respecta toate regulile de circulatie. Orice patrundere pe contrasens se penalizeaza cu 15 minute.

Traseul de Ciclism se desfasoara integral pe DN7C astfel:

„TRANSFIER“ 70.3: Traseul incepe la borna kilometrica 46 din dreptul hotelului Valea cu Pesti si continua pe DN7C pana la cota 2200 in dreptul km1, inainte de intrarea in tunelul de la Balea Lac. Aici concurentii intorc si parcurg in sens invers traseul pana ajung in zona de tranzitie. In total se parcurg 90km.

Drafting: – mersul la plasa este interzis.

Distanta minima intre 2 concurenti va fi de 10 metri.

Ciclistii se vor deplasa pe partea dreapta a drumului, cat mai aproape de linia din dreapta.

Odata inceputa depasirea un concurent are 25 secunde sa depaseasca un alt concurent.

Coborarea pe Transfagarasan:

·         Este interzisa taierea curbelor. Este interzisa taiera curbelor la stanga/dreapta prin intrarea pe sensul opus de circulatie. Taierea  oricarei curbe pe toata desfasurarea probei de ciclism atrage o penalizare de 15 minute. Daca un concurrent nu franeaza la semnalele volutarilor, se pune in pericol pe el insusi sau alt concurent si risca descalificarea, fara un avertisment prealabil.

·        Curbele periculoase  vor  fi semnalizate cu spray si banda de dirijare, astfel incat concurentii sa aiba timp sa reduca viteza. Recomandam insistent sa se mearga in limita de siguranta a fiecaruia.

·         Daca drumul este ud sau alunecos, sau prezinta alte pericole pentru buna desfasurare a competitiei, organizatorii isi rezerva dreptul sa modifice traseul de ciclism. In total vor fi 80km de ciclism.

III. King of Transfagarasan. Traseul incepe de la Valea cu Pesti si continua pe DN7C pana la cota 2200, unde se termina in dreptul km1, inainte de intrarea in tunelul de la Balea Lac. Plecarea se va da in pluton si concurentii sunt sfatuiti sa mearga doar pe partea din dreapta a drumlui existand pericolul sa mai fie masini ramase pe drum ATENTIE Coborarea de la Bale Lac NU este cronometrata si nu face parte din concurs.. Plecarea se va da in pluton si concurentii sunt sfatuiti sa mearga doar pe partea din dreapta a drumlui existand pericolul sa mai fie masini ramase pe drum. Coborarea inapoi la Zona de Start se va face cat mai aproape de  marginea din dreapta a drumului si se va tine cont ca mai exista ciclisti care sunt in concursul “Transfier Half”

3.2.3 Proba de alergare

„TRANSFIER“ 70.3. Traseul incepe de la zona de tranzitie. Concurentii au de alergat in directia barajului Vidraru 6 km , pana la Checkpointul de alergare, de unde se vor intoarce in tranzitie si vor continua alergarea pana ajung la barajul Vidraru. Cand ajung in dreptul scarilor(392 la numar) care permit accesul la statuia Prometeu, concurentii vor urca pe scari si finalul este chiar la picioarele omului de fier. Lungimea totala este de ~ 21 km.

ATENTIE!!!! Este interzisa aruncarea de pahare, ambalaje si alimente in afara zonei punctelor de control si alimentare. ORICE ABATERE DE LA ACEASTA REGULA VA ATRAGE DESCALIFICAREA CONCURENTULUI, SAU A ECHIPEI, DUPA CAZ.

3.2.4 Tranzitia

Zona de tranzitie este comuna tuturor celor 3 probe.

Accesul si iesirea din zona de tranzitie vor fi securizate si vor fi permise doar participantilor.

DETALII SECURIZARE ZONA TRANZITIE:

1.      Zona va fi supravegheata de firma de paza si jandarmerie;

2.      Se va intra numai pe baza numarului de bicicleta;

3.      Doar concurentii au voie in zona de tranzitie dupa ora 07:00;

4.      Echipamentul se poate ridica in baza numarului de concurs.

Amplasarea bicicletelor si a echipamentului în zona de tranzitie se face în intervalul 07:00 si 08:30. Dupa acest interval, din motive de siguranta, nu se mai poate intra în zona de tranzitie în timpul cursei.

Amplasarea bicicletei în zona de tranzitie trebuie sa se faca în segmentul de rastel alocat, conform numarului de concurs si a cursei la care participa.

T1 – Inot-> Ciclism

Va presupune parcurgerea unei distante de aproximativ 100m între Lacul Vidraru si zona de tranzitie.

Pentru concurentii de la probele de stafeta schimbul între înotator si ciclist se face înainte de intrarea in zona de tranzitie. Aceasta zona va fi marcata si supravegheata de un oficial. Aici ciclistul stafetei va trebui sa astepte înotatorul si sa primeasca cipul de concurs de la acesta. Tot timpul in tranzit intra numai ciclistul.

T2 – Ciclism->Alergare

Concurentii sunt obligati sa puna bicicleta în acelasi segment alocat ca si înainte de concurs. Nerespectarea acestei reguli va fi sanctionata conform detaliilor de mai jos. Alergatorul stafetei va prelua cipul si numarul de concurs de la ciclist in aceeasi zona de unde acesta a luat cipul de la inotator. La fel, in tranzit intra numai ciclistul, lasa bicicleta si preda cipul la alergator la iesirea din tranzit.

3.2.5 Zona de penalizare / Penalty box

Zona de penalizare va fi pe platoul inaintea statuii Prometeu.

În aceasta zona vor fi arbitri car vor anunta concurentii ca au de executat o penalizare.

Pentru ca o penalizare sa fie executata concurentul nu are voie sa paraseasca spatiul de penalizare in timp ce isi executa penalizarea.

Neexecutarea tuturor penalizarilor de timp atrage dupa sine descalificarea.

3.3 Regulament si penalitati

Concursul se va desfasura conform regulamentului de pe site-ul federatiei:

http://frtri.ro/documents/FRTRI-Regulamentul-de-organizare-a-competitiilor-de-triatlon-si-duatlon.pdf

Penalizarile conform regulamentului FRTRI :

1.      Pentru stat la plasa  se dau 5 minute penalizare;

2.      Comportamentul nesportiv sau punerea in pericol a unui alt participant aduce dupa sine descalificarea;

3.      Coborarea de pe bicicleta dupa linia de „dismount“, urcarea pe bicicleta inainte liniei de „mount“, alte abateri de la regulamentul competitional ITU – 30 secunde penalizare;

4.      Intrarea pe banda opusa de circulatie cu bicicleta aduce penalizare 15 minute. Intrarea intentionata, pentru a taia curbele, se considera furt sportiv si se sanctioneaza cu descalificarea.

5.      Ajutorul din exterior nu se permite.

3.4 Program si limita de timp

TRANSFIER 70.3: 9:00  – Limita de timp 9 ore;

Ora limita pentru plecare in traseul de alergare: 15:30.

Programul poate suferi modificari, iar acestea vor fi anuntate în prealabil.

King of Transfier 08:30 – Timp limita 5 ore

3.5 Echipament

Se poate perticipa pe orice fel de bicicleta, care are ambele frane functionale: ciclocross, sosea, contratimp, MTB, Single speed, etc. cat timp nu au dispozitive care aduc concurentului un avantaj (excemplu:motor in cadru, angrenaj, sau in butuc)

Costumul de neopren este obligatoriu.

Casca de protectie la bicicleta este obligatorie si trebuie sa fie inchisa.

Casca de inot este obligatorie.

CAPITOLUL 4. Inscrierea

4.1 Inscriere si transfer

Înscrierea participantilor se face pe site-ul transfier.nostressevents.ro prin platforma racehube

Data limita pentru inscrieri este 27 AUGUST 2019. (inscrierile se pot incheia mai devreme daca se atinge numarul maxim de concurenti inscrisi)

Locurile nu sunt transmisibile, taxele de participare nu sunt transferabile si nici returnabile.

In cazul situatiilor exceptionale (accidentare, imposibilitate de a mai participare din diverse motive), taxa de participare poate fi returnata integral, cu conditia ca solicitarea sa fie facuta cu cel putin 90 de zile inainte de data evenimentului. Dupa data de 7 iunie 2019 NU mai pot fi returnate taxele de inscriere.

Modificarea pozitiei unui participant de la o proba la alta  este posibila cu conditia ca solicitarea sa fie facuta cu cel putin 30 de zile inainte de data evenimentului. Dupa data de 7 August 2019 NU se mai accepta nicio modificare. O persoana care participa la o proba individuala poate fi si parte dintr-o stafeta, la proba de inot.

Taxa de participare la stafeta este per stafeta, indiferent de numarul de membrii din stafeta.

4.2. Taxa de înscriere

Individual Transfier70.3 :
500 pana la 1 iunie
550 pana la 1 august
600 dupa 1 august,

Stafeta : 900 lei/echipa

Taxa de participare se poate achita online cu cardul, la momentul inscrierii, sau in max 48 de ore de la data inscrierii.

Avand in vedere ca aceasta competitie este organizata de Federatia Romana de Triathlon, toti concurentii de la proba individuala trebuie sa posede licenta FRTRI. Pentru o legitimatie FRTRI pentru tot sezonul competitional 2019 gasisi detalii aici

CAPITOLUL 5. CONDITII GENERALE

Fiecare participant isi asuma in intregime raspunderea pentru participarea la Transfier si va semna o declaratie pe propria raspundere in acest sens. Organizatorii nu sunt responsabili pentru accidentari/ situatii de urgenta/ retrageri din concurs sau orice alte incidente suferite de catre un participant pe intreaga perioada de desfasurare a evenimentului.

Concurentii sunt obligati sa furnizeze informatii corecte la inscrierea la triathlon (varsta, nivel de pregatire, etc), orzanizatorii nu sunt obligati sa verifice autenticitatea acestor informatii. In cazul in care sunt descoperite informatii false care au fost furnizate de catre un participant, acesta va fi descalificat.

Prin inscrierea la concurs participantii declara ca sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de catre organizator, precum si cu participarea la Concursul “Transfier”.

Organizatorii se obliga, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor personale si se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor personale ale participantilor si castigatorilor la prezenta competitie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament si legislatiei in vigoare.

În cazul amanarii sau anularii evenimentului, din orice motiv (ex: conditii meteo neprevazute) taxele de participare nu sunt returnabile.

Organizatorii nu îşi asumă nicio obligaţie cu privire la suportarea oricăror altor costuri sau cheltuieli efectuate de concurent în vederea participării la eveniment, în afara taxei de înscriere.

Este interzisa participarea sub influenta alcoolului sau a substantelor interzise.